A lépcsők titkai

Hogyan érzel a lépcsők iránt? Vannak, akiknek semmi problémájuk velük, más részről vannak, akik még ha nem is utálják őket, de ha lehet inkább elkerülik őket, és olyanok is vannak, akik kifejezetten irtóznak a lépcsőktől. Nem olyan régen meglátogattam egy öreg romos várat és természetesen felmásztunk a legmagasabb pontjára a  meredek falépcsőkön. Oda kellett figyelni, hogy mi van előttünk, hiszen sem megbotlani, sem el- vagy leesni nem akartunk.

steps-1081909_1280
Image by Free-Photos from Pixabay 

 

Egyszerre csak egyet…

Ez nagyon hasonlított magára az életre. Egyszerre csak egyet lépj – viszonylag ritkán közlekedünk ugrálva. 🙂 Nem számít, milyen projekten dolgozunk. Vagy félünk-e a koronavírus hosszú távú következményeitől vagy sem. Ha megpróbálunk a következő lépésre, feladatra összpontosítani, amiket meg kell lépnünk, akkor nem fogjuk elveszteni a talajt a lábunk alól még most sem. Ha lépcsőzés közben engedjük a tekintetünket túl messzire vándorolni, akkor könnyen elveszthetjük az egyensúlyunkat, mert miközben már a következő mérföldkövet, célt vagy lépcsőfordulót látjuk, könnyedén elveszthetjük az egyensúlyunk és elvéthetjük a soron következő lépcsőfokot. 

Nézzük a következő lépést…

… és az sem baj, ha látjuk a nagyobb képet és tudjuk hova akarunk eljutni, viszont a figyelmünket tartsuk a következő lépésen. Miért is jó ez? Sokunknak ezek a napok az otthoni munkavégzésről, bevásárlásról, a gyerekek otthoni tanulásáról és a sokkoló új fertőzések számainak követéséről szólnak. Nyugtalanító híreket hallani mindenfelől, amik keményen próbálkoznak, hogy kibillentsenek minket az egyensúlyunkból. Ugyanakkor mi lenne, ha erre az időszakra egy kicsit másképp néznénk és megkérdeznénk magunktól: mit tudok ma tenni, hogy jobbá tegyem a holnapot? Mit tehetek most, ami nem csak nekem, de másoknak is hasznos?

 

És akkor a következő kérdés: miben kellene fejlődnöm, hogy elérjem a célom?

Ez a bezárt időszak tökéletes arra, hogy új dolgokat tanuljunk, új készségeket szerezzünk és kitaláljuk, hogyan tudunk jobban élni. Az is segíthet ha nem lógunk a híreken a nap 24 órájában, és helyette megtaláljuk a rég eltemetett álmainkat, vágyainkat és célokká alakítjuk őket. Javíthatjuk a készségeinket a hobbinkban, több időt tölthetünk a családunkkal, jobbá, profibbá válhatunk az applikációk használatában és az internet által kínált lehetőségekben. Emellett a napi hírfogyasztásunk csökkentése nem csak arra ad lehetőséget, hogy több idő jusson a szeretteinkre és egyéb elfoglaltságainkra, hanem csökkenti a stressz szintet is.

Ez egy élet-átalakító időszak, használjuk ki rendesen! 🙂

Ha szeretnéd átalakítani az életed és szükséged lenne segítségre, fordulj hozzám bizalommal.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s