Csak semmi szundi & azok a fránya reggelek

CROPPEDtime-3435879_1920_Image by Icons8_team from Pixabay
Image by Icons8_team from Pixabay

Érezted már valaha, különösen manapság, hogy nehéz felkelni? Nem csak felébredni, de már az időben történő felkelés is problémás. Ha ugyanahhoz a csoporthoz tartozol, mint én, aki szereti nyomkodni a szundi gombot többször is, akkor ezt lehet, hogy érdemes elolvasni.

Ahhoz, hogy egy új projektet, tervet elkezdjünk, létrehozzuk a megálmodott életünk vagy elinduljunk a következő nagy kalandunkra, először fel kell kelnünk reggel.
Itt van egy videó (angolul van, de van hozzá magyar felirat is) arról, hogyan kezdjük a napjainkat erőteljesen, ami manapság talán még fontosabb, amikor fizikailag be vagyunk zárva otthon, de ez nem azt jelenti, hogy az elménknek is be kell zárkóznia.


Reggeli rutin

Hogyan hozzuk létre a legnagyszerűbb napot? Mi lenne, ha minden nap ilyen lenne? Milyen lenne az a nap? Ahogy éljük egyik napot a másik után mindig hozunk döntéseket arról, hagyjuk-e a negatív hatásokat, hogy befolyásolják a napjainkat – de ez az elménkben dől el.
 1. Hozd létre a saját reggeli rutinod: ez hozzásegít, hogy te irányítsd a napod.
 2. Ébredj időben: amikor az ébresztő megszólal, ugorj ki az ágyból. Ez megmutatja, hogy nagyobb vagy, mint a kifogásaid és ez az első döntés, amit aznap meghozol. 
 3. Mielőtt megnyitod az e-mailjeid, a Facebook oldalt vagy bármilyen másik applikációt vagy elektromos kütyüt, gondolj ki két elsődleges célt, ami fontos számodra és ezért foglalkozni akarsz velük a nap folyamán.
 4. Erősítsd meg a jövőképed naponta – ne azt mond, hogy “megpróbálom”, “bárcsak”, “azt akarom”, hanem “én vagyok”. Viszont légy óvatos, mert ha azt mondod, “magányos vagyok”, “frusztrált vagyok”, “fáradt vagyok”, akkor ezekre az érzésekre és gondolatokra helyezed a figyelmed és még jobban fogod ezeknek a súlyát érezni, de mi lenne, ha arra helyeznéd a fókuszod, amit el akarsz érni vagy amilyenné válni akarsz? Mint például, “éber vagyok”, “készen állok a napra”, “kihozom belőle a legtöbbet”.
 5. Folyamatosan fejlődsz, ezért a nap végén már nem ugyanaz az ember vagy, aki reggel kikelt ugyanabból az ágyból. Kaphatsz egy intuíciót, egy kinyilatkoztatást, talán kipróbálsz valami újat, és ezek által sokkal inkább önmagaddá váltál. Amik segíthetnek:
  • Hogyan tudok növekedni?
  • Mit adhatok?
  • Mit ünnepelhetek?
 6. A siker maga egy utazás és nem egy célállomás, ezért élj a pillanatban és élvezd!
  1. Légy a pillanatban.
  2. Élj a mának.
  3. Légy izgatott ott, ahol vagy.
  4. Hozd ki belőle a legtöbbet.
Ha már új tervek, akkor új szokások. Akár ezt is nevezhetjük az első lépésnek céljaink valóra váltásának. Még januárban kezdtem el a saját reggeli rutinom kialakítani – és nem, nem fogadtam meg semmit januárban -, viszont, amikor erre a videóra rátaláltam, nagyon sokat javított ezen a folyamaton. És ahogy az már lenni szokott, ezt még mindig lehet jobban csinálni. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s